Uw boom, uw verhaal, uw geschiedenis

Even terug naar het jaar 2000

Op 7 april 2000 worden de eerste bomen geplant in het Vrijheidsbos langs de Brielse Maas. Instellingen, organisaties maar ook particulieren maken van de mogelijkheid gebruik een boom te planten. De eerste jaren planten ook bekende personen als rabbijn Avraham Soetendorp en de in Brielle geboren schrijver Toon Tellegen hun boom. Ter herinnering aan een plek waar over vrijheid wordt nagedacht, waar vrijheid wordt gekoesterd.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Vrijheid vraagt aandacht en onderhoud. Dit Vrijheidsbos, wordt door een enthousiaste groep vrijwilligers onderhouden. Panelen in dit nog jonge bos, met gedichten over vrijheid, of het gebrek daaraan, vragen om te worden opgelezen. Inmiddels is het Vrijheidsbos niet alleen een herinneringsbos maar ook een uniek speelbos geworden. Kinderen kunnen er ravotten en de prachtige natuur in het bos gedurende het hele jaar zien veranderen.

Nu staan er meer dan 500

Inmiddels staan er ruim 500 bomen. Een geboorte, een verlies, een jubileum, een verlangen naar vrijheid, afscheid van de basisschool – er waren redenen genoeg waarom kinderen en volwassenen een boom hebben geplant in dit Brielse Vrijheidsbos.

Iedere boom kent een eigen verhaal. Om deze verhalen breder toegankelijk te maken heeft het bestuur een website laten ontwikkelen. Lopend door het bos, of thuis achter de laptop, kunt u de geschiedenissen achter de boom via hun eigenaren bekijken.

Deze info wordt geleverd door de bomenbezitters zelf.  Zij kunnen een drietal foto’s, teksten en  ook filmpjes aanleveren. Deze worden op een eigen pagina geplaatst in het unieke Vrijheidsbos-archief.

Wanneer u ook uw eigen pagina wilt vullen kunt u een berichtje sturen naar: secretariaat@vrijheidsbosbrielle.nl

U dient ook uw boomnummer te vermelden. U vindt dit op uw certificaat en uiteraard op het bordje bij uw boom.

 

Rein Groen

Voorzitter Stichting Vrijheidsbos

www.vrijheidsbos.nl