Over deze website

Het idee voor deze website ontstond tijdens een wandeling door het Vrijheidsbos*.

In het projectplan ‘Bastions Ontsloten’ ** was opgenomen het Vrijheidsbos toe te voegen aan de wandeling vanaf de Brielse wallen. Tijdens deze wandeling wordt via een app info verstrekt over de geschiedenis van Brielle vanaf de 80- jarige oorlog tot heden. Oorlog en vrede en met name de herdenking daarvan, vormen  een belangrijk onderdeel in de achtergrond van het Vrijheidsbos.

De bomen in het bos zijn aangeschaft door instellingen en bedrijven, maar vooral door mensen die een plek zochten om een speciale gebeurtenis te herdenken. Een geboorte, jubileum, vriendschap of het overlijden van een dierbare.

Hoe zou het zijn wanneer je dit met anderen zou kunnen delen door middel van foto’s,een  verhaal of gedicht of zelfs door filmpjes? Een app zou het antwoord kunnen zijn. Door middel van een QR- code in het bos of thuis achter de pc kunnen bomenbezitters laten zien waarom zij een boom hebben aangeschaft.

Navraag leerde dat het mogelijk was maar dat het bouwen van een dergelijke website wel geld kostte.

Het is allemaal rond gekomen. Door een subsidie van de gemeente Brielle, het Deltafonds en bijdragen van het Vrijheidsbos is het gelukt.  Josef Willems Webdesign is aan de slag gegaan met het voor u liggend resultaat.

Het Vrijheidsbos is al uniek, met de toevoeging van deze website is deze bijzondere plek dubbel zo uniek geworden.

Wanneer u ook mee wilt doen om uw boom onder de aandacht te brengen, dan kunt u een mailtje sturen naar:                    secretariaat@vrijheidsbosbrielle.nl

U krijgt  dan alle benodigde informatie toegestuurd.

Namens het bestuur wens ik u inspirerende wandelingen toe.

Rein Groen,
Voorzitter Stichting Vrijheidsbos

*http://www.vrijheidsbos.nl
**http://www.levedevestingbrielle.nl/projectplan