Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg

Het recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg en de stichting Vrijheidsbos werken al jaren samen. Zo organiseerde het recreatieschap in 2004 een van de drukst bezochte boomplantdagen ooit in het Vrijheidsbos. Er werd toen een heel nieuw deel van het bos aangeplant onder de bezielende leiding van de toenmalige aanjager van het Vrijheids Bos, dominee Egbert Rietveld.

In 2014 kreeg deze samenwerking een nieuwe impuls toen de stichting Vrijheidsbos het winnende idee instuurde voor de prijsvraag ‘Brielse meer wil méér’, uitgeschreven door het Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg vanuit het project “compensatie recreatie verbreding a15”. Het plan voor het stimuleren van natuurlijk spelen en natuureducatie vond het bestuur van het recreatieschap het beste van alle inzendingen.

Het plan, waarin de nadruk ligt op het beleven van de natuur op een speelse manier, is inmiddels gerealiseerd. De realisatie van het plan voor natuurlijke speelelementen en natuureducatie is gefinancierd door Rijkswaterstaat en provincie Zuid-Holland.

Met de realisatie van natuurlijke speelelementen krijgt het Vrijheidsbos een nieuwe impuls en ook aantrekkingskracht voor toekomstige generaties. Een jonge doelgroep maakt al spelenderwijs kennis met de idealen van de stichting Vrijheidsbos.

Scroll naar boven